Desi aflata inca in faza de proiect, aceasta practica a starnit multe controverse in cadrul institutiilor guvernamentale din SUA. Tehnologia, care permite utilizatorilor sa urmareasca online si sa vaneze animale salbatice, a alarmat asociatiile de vanatori si autoritatile politienesti, prin prisma posibilelor implicatii. Aceasta metoda presupune folosirea unei platforme de ghidare robot, a unei camere web si a unei arme controlate electronic.

Mai multe state din SUA deja au intezis prin lege aceste practici, denumite de Asociatia pentru Protectia Animalelor "macel online contra cost".

Vanatoarea online a aparut In 2005, cand John Lockwood, un intreprinzator din Texas, a lansat un site care permitea utilizatorilor inscrisi care dispuneau de o conexiune Internet rapida sa omoare antilope, mistreti si alte animale pe proprietatea sa de 80 de hectare din San Antonio, cu posibilitatea de a primi trofeele prin posta.

In timpul unei demonstratii, un utilizator aflat online la 70 km distanta a impuscat un mistret in timp ce acesta se hranea la ferma lui Lockwood. Mistretul a fost doar ranit, iar proprietarul fermei a trebuit ulterior sa-l gaseasca si sa-l omoare.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.