Desi a compromis de ceva timp serverele ce pastrau listele cu angajatii eBay, hackerul cu pseudonimul "Vladuz" este inca in libertate, in ciuda eforturilor oficialilor eBay, a specialistilor in securitate ai companiei si a autoritatilor politienesti din SUA si Europa de Est.

Pana acum au fost colectate prea putine date despre Vladuz, care s-a logat de cel putin doua ori la forumurile eBay in calitate de reprezentant oficial in relatiile cu clientii si a ironizat masurile de securitate ale companiei. Internetul este impanzit de urme ale hackerului care promoveaza aplicatii cracking si se mandreste cu abilitatile sale de programator. "Aceasta este frauda perfecta", aprecia Vladuz cu privire la un program care poate fi folosit pentru a sustrage parolele eBay.

Oficialii eBay il cauta pe Vladuz cu ajutorul FBI si al politiei, si sustin in continuare ca serverele compromise contineau doar date privind proprii angajati, fiind complet separate de serverele care stocheaza date critice privind clientii.

La ultima bresa de securitate Vladuz a postat diverse comentarii in calitate de reprezentant eBay, declarand ca este roman dar ca nu locuieste in tara. Desi conform declaratiilor oficialilor eBay intruziunea a fost limitata, evenimentul a declansat o crestere alarmanta a numarului de tentative de frauda pe site, prin aparitia unui mare numar de licitatii cu date false care sunt indepartate la fiecare ora de specialistii in securitate eBay.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.