Microsoft anticipeaza ca segmentul comunicatiilor telefonice prin intermediul Internetului va cunoaste o dezvoltare exploziva in urmatorii ani, unul din obiectivele companiei fiind repetarea succesului inregistrat cu Windows si pe acest segment

Microsoft mizeaza pe VoIP pentru a repeta istoria Windows Microsoft Corp. anticipeaza ca va castiga in viitor miliarde de dolari din comunicatiile VoIP, care se vor baza pe software-ul propriu. Presedintele divieziei de business din cadrul Microsoft, Jeff Raikes, a declarat ca telefonia prin intermediul Internetului va evolua spectaculor in urmatorii trei ani, sistemele software ale Microsoft urmand sa schimbe acest segment in acelasi mod in care sistemul de operare Windows a schimbat industria calculatoarelor.

"O sa vedeti cum istoria se va repeta", a declarat Jeff Raikes, citat de Wahington Post. Strategia pe care Microsoft o va aborda pe segmentul VoIP va fi diferita de cea adoptata de rivalul Cisco Systems Inc. Daca Cisco vinde sisteme integrate de comunicatii VoIP (si echipamente de retea si software), Microsoft planuiasca sa mizeze pe modele de comunicatii care sa aiba la baza software-ul propriu.

Potrivit oficialului Microsoft, piata de comunicatii VoIP va creste la o valoare de 35 - 40 miliarde de dolari, compania americana tintind deja o felie cat mai mare din aceasta suma. Jeff Raikes se bazeaza pe faptul ca tot mai multe companii adopta comunicatiile VoIP pentru a isi reduce costurile. Potrivit unui studiu Yankee Group, aproximativ 82% din companiile americane folosesc comunicatiile de tip VoIP undeva in interiorul organizatiei in timp ce doar opt procente au integrat complet aceasta tehnologie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.