O prezentare privind vulnerabilitatile tehnologiilor RFID - radio-frequency identification, a fost anulata in ultimul moment din programul conferintei Black Hat, la solicitarea uneia dintre companiile producatoare de carduri.
Cartelele RFID permit identificarea automata a posesorului prin citirea de la distanta a datelor stocate. Acestea pot fi folosite pentru identificarea prin unde radio a unei persoane, a unui produs sau a unui animal. Dispozitivele pasive nu au nevoie de surse interne de energie, fiind suficient curentul indus in antena de semnalul cu frecventa radio pentru a alimenta circuitul integrat CMOS si a transmite un raspuns .

Cercetatorul Chris Page de la IOActive intentiona sa demonstreze ca metodele de control al accesului in cladirile firmelor ce folosesc tehnologiile RFID pot fi eludate cu usurinta. Una dintre companiile producatoare ale acestor carduri, HID Corp , sustine ca instrumentele hacking care urmau a fi prezentate in cadrul conferintei incalcau unele dintre patentele sale. Reprezentantii companiei IOActive au declarat ca au anulat prezentarea in urma solicitarilor propriului departament juridic.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.