Conform unei firme de studii de piata, Vista era folosit, in februarie, pe 0,93% dintre calculatoarele din toata lumea, in timp ce venerabilul Windows ’98 se mai afla, inca, pe 1,5% din PC-uri.

Vista era folosit pe mai putin de 1% din calculatoarele monitorizate in februarie de catre Net Applications Inc., ceea ce face ca sistemul de operare sa fie, deocamdata, in spatele Windows ’98, folosit inca pe 1,5% dintre calculatoare, relateaza Computerworld.

Compania de studii de piata sustine ca Vista a avut, in februarie, o cota exacta de 0,93%. Windows XP continua sa conduca in preferinte, cu 84,3%, urmat de Windows 2000, cu 4,8%. MAC OS X rulat pe masini PowerPC a avut 4,3%, in timp ce OS X rulat pe mai noile PC-uri Intel era folosit in proportie de 2,1%.

Net Applications colecteaza datele folosite in studii din reteaua sa de peste 40.000 de site-uri web.

Cota Vista pe PC-urile conectate la Internet in februarie - la o luna dupa lansarea sa pentru clientii casnici si la trei luni dupa lansarea sa pentru afaceri - reprezinta o crestere mare fata de ianuarie, cind era folosit pe doar 0,2% dintre PC-uri. La timpul respectiv, se afla in spatele Windows ME, al Windows NT, care are deja 13 ani, si al mai multor distributii de Linux.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.