Un hacker roman a reusit sa compromita sistemele de securitate ale companiei de licitatii si achizitii online eBay si a sustras credentiale care ii permiteau sa posteze mesaje ca oficial al companiei. Este pentru a doua oara cand un hacker cu pseudonimul "Vladuz" reuseste sa forteze accesul la serverele companiei, ale caror sisteme de protectie ridica semne serioase de intrebare.

Hacker-ul, care declara ca traieste in Romania, sustine ca poate obtine acces la sistemele companiei in orice moment. Din cauza unor incidente recente, care au dus la compromiterea unor conturi, bresa de securitate ar putea indica incercarile companiei eBay de a tine sub tacere vulnerabilitati grave ale propriilor sisteme.

Oficialii eBay au dezmintit ferm existenta unor astfel de vulnerabilitati, dar au admis ca Vladuz a reusit sa sustraga credentiale care ii permit sa se logheze ca reprezentant al companiei in relatiile cu clientii, si au insistat ca aceste informatii erau stocate pe servere separate de cele care contin datele clientilor. Un reprezentant al companiei a declarat ca in cazul in care hackerul ar fi reusit sa acceseze reteaua interna a companiei, nu ar fi aflat decat numerele de telefon ale angajatilor si ultimele noutati vehiculate intre acestia. Cu doua zile in urma oficialii eBay au declarat ca Vladuz nu mai are acces la sistemele ce tin evidenta angajatilor, declaratie ce pare a fi infirmata de noua bresa de securitate.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.