Google intra in competitie directa cu Microsoft si IBM, pe o piata ce valoreaza cateva miliarde de dolari, prin lansarea unui nou program pentru segmentul business, informeaza Forbes.

Google ataca Microsoft prin pachete software pentru marile companii Noul produs din portofoliul gigantului IT, ce va fi gazduit pe reteaua sa de servere, se va numi Google Apps Premier Edition si va include o serie de aplicatii, printre care procesare word, Instant Messaging si Internet Voice.

Pretul de comercializare va fi de 50 de dolari pentru fiecare angajat, incluzand si serviciul de garantie.

Daca se va dovedi reusit, softul Google destinat corporatiilor va creste exponential veniturile companiei, va remodela mediul business si va reprezenta o amenintare serioasa la adresa profiturilor Microsoft.

Programe precum Gmail sau Google Apps for Your Domain sunt oferite in mod gratuit segmentului consumatorilor si intreprinderilor mici si mijlocii de ceva timp.

In timp ce Microsoft Outlook/Office si IBM Lotus Notes se vand sub licenta, aplicatiile oferite de Google pot fi descarcate de pe Internet, fiind deci gazduite pe reteaua globala de servere a gigantului IT, ceea ce constituie o puternica motivatie pentru marile companii de a se reorienta catre noul program.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.