Mult asteptatul mini-computer de 100 de dolari – proiectul One Laptop Per Child (OLPC) – cel mai simplu si mai destept calculator, creat special pentru tarile in curs de dezvoltare, a fost prezentat oficial saptamana trecuta, in cadrul Congresului Modial 3GSM din Barcelona, informeaza The Sunday Times.

Laptop-ul de 100 de dolari este o realitate Simplul fapt ca acest obiect exista este o marturie a ceea ce se poate realiza daca intr-adevar se vrea, daca minti luminate din intreaga lume se dedica unui scop comun. Desi a fost privit cu sceptism la inceput, creatorii sai au obtinut ceea ce multi credeau imposibil, si anume, un laptop complet functional la pretul unui parfum de calitate.

OLPC, un proiect non-profit derivat al Institutlui Tehnologic din Massachusetts, a reusit sa atinga acest triumf prin impletirea excelenta a doua elemente: designul ingenios si bunavointa fabricantilor.

Dispozitivul utilizeaza un software special, open source, care este disponibil in mod gratuit.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.