Deputatul Varujan Pambuccian a depus un proiect de lege privind emiterea si primirea de facturi, bonuri si chitante fiscale in format electronic.

Deputatul Varujan Pambuccian a depus miercuri, la Senat, o initiativa legislativa privind facturarea electronica, precum si emiterea, transmiterea si primirea de bonuri si chitante fiscale in format electronic.

Proiectul de lege initiat de presedintele Comisiei IT&C din Camera Deputatilor prevede introducerea posibilitatii ca firmele sa emita, sa transmita si sa primeasca facturi, bonuri si chitante fiscale in format electronic, prin folosirea semnaturii electronice, care ar majora gradul de siguranta. Varujan Pambuccian estimeaza ca proiectul ar putea deveni lege in vigoare in termen de un an.

Avantaje pentru clienti

Practic, in momentul in care cineva cumpara un produs sau mai multe, ar putea primi factura pe e-mail sau direct pe o memorie flash, avind posibilitatea ca, in locul stocarii unui morman de hirtii in dosare, sa poata pastra documentele fiscale pe hard-disk-ul propriului calculator, pe un server, pe un CD sau DVD.

Platile se pot face de acasa, prin e-Banking, iar facturile si chitantele se primesc prin e-mail. Acest lucru inseamna o economie de timp foarte mare.

Apoi, firmele economisesc foarte multi bani din reducerea costurilor de tiparire si expediere, ceea ce le-ar permite fie sa investeasca mai multi bani in calitatea serviciilor, fie sa isi creasca profiturile, aducind impozite mai mari la bugetul de stat.

Stocarea vrafurilor de facturi sau chitante devine mult mai facila, fiind nevoie doar de un CD sau de gazduire pe unul dintre serverele din lume, multe facind acest lucru chiar gratuit.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.