Vanzarile de PC-uri au crescut doar cu 17% in Q4 Piata de PC-uri din Romania a inregistrat o crestere "moderata" cu 16,9% ca numar de unitati vandute in al patrulea trimestru din anul 2006 fata de aceeasi perioada a anului 2005, se arata in concluziile unui studiu IDC

"Lipsa unor proiecte majore in ultimul trimestru din 2006 a determinat o crestere moderata a segmentelor desktop (computer de birou) si server, cu 8,1% si respectiv 4,3% fata de aceeasi perioada in 2005", a declarat pentru NewsIn Calin Mirea, cercetator la IDC Romania.

Vanzarea laptopurilor continua sa creasca puternic, spune Mirea. in ultimul trimestru din 2006, s-au inregistrat cu 59,2% mai multe unitati vandute fata de aceeasi perioada a anului trecut. "Acest fapt indica o piata in curs de maturizare, cu mult potential", arata Mirea.

Cele mai multe unitati PC au fost vandute catre utilizatori casnici si mici birouri - 50,5%, catre intreprinderi mici si mijlocii (IMM) - 41,9%. Tot utilizatorii casnici si IMM-urile au avut cea mai mare pondere in valoarea totala a achizitiilor de PC-uri: 37,9% casnici si 50,9% IMM.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.