Oficialii Microsoft au apreciat la San Francisco in cadrul conferintei RSA ca securitatea de tip castel fortificat cu santuri de aparare si parapet trebuie sa fie inlocuita cu masuri de protectie mult mai evoluate.

Macheta a unui castel medieval

La cinci ani dupa lansarea initiativei Trustworthy Computing , Bill Gates si Craig Mundie s-au concentrat asupra eforturilor Microsoft de securizare a datelor intr-un mediu din ce in ce mai ostil.

Compania intentioneaza sa promoveze adoptarea rapida a IPv6 (Internet protocol version 6), IPSec (Internet Protocol Security) si in general a tehnologiilor de control al accesului in retea si al managementului identitatii. Ca parte a acestor strategii, Microsoft a anuntat ca va sprijini dezvoltarea protocolului open-source OpenID pentru partajarea de date de identitate si credentiale intre diferite servicii online.

"Intocmai ca in epoca medievala, consideram in mod eronat ca trebuie sa dezvoltam noi metode de protectie de tip fortareata" a declarat dl. Craig Mundie, director de cercetari si strategie in cadrul Microsoft.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.