Pe site-urile auditate de serviciul de monitorizare Trafic.ro au fost inregistrate peste 1.000 de accesari pe secunda in data de 29 ianuarie, ziua era anuntat programul vizitei lui Bill Gates la Bucuresti.

Peste 3,5 milioane de afisari au fost inregistrate intr-o singura ora pe site-urile inregistrate in Trafic.ro. Mai exact, in data de 29 ianuarie, intre orele 14:00 - 15:00 au fost contorizate un numar de 3.616.744 afisari, ceea ce echivaleaza cu o medie de 1.004 accesari ale site-urile auditate in fiecare secunda.

"Cantitatea de date pe care Trafic.ro o gestioneaza astazi este uriasa. Pentru ziua de 29 ianuarie, de exemplu, vorbim de aproape 55 de milioane de afisari pe intreaga zi. De altfel, de la mijlocul lunii ianuarie asistam la un varf al activitatii pe Internetul romanesc, activitate reflectata in faptul ca, in fiecare zi, Trafic.ro a contorizat mai mult de 50 milioane de afisari", a declarat Radu Sitaru, CTO netBridge.

Fata de aceeasi perioada a anului trecut s-a inregistrat o dublare a activitatii pe Internet, numarul afisarilor inregistrate de serviciul de monitorizare crescand de la 722,6 milioane in ianuarie 2006 la la aproape 1,5 miliarde in ianuarie 2007.

"Avem de a face cu o crestere a gradului de interes pe care romanii il manifesta fata de Internet, pe de o parte, iar pe de alta parte avem de a face cu o intensificare a activitatii de populare a Internetului. Daca, de exemplu, luam ca punct de reper data de 29 ianuarie, in anul 2006 erau inregistrate in Trafic.ro 14.964 site-uri active, in timp ce in data de 29 ianuarie 2007 aveam inregistrate 23.589 site-uri active", a adaugat Radu Sitaru.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.