Hackerii sunt gata sa incerce sa descopere vulnerabilitatile noului sistem de operare produs de Microsoft, Windows Vista, testand astfel pretentia emisa de producatorul american de software, potrivit caruia ultima versiune este cel mai sigur sistem de operare produs vreodata.

Majoritatea expertilor este de parere ca Vista depaseste predecesorul sau, Windows XP, in ceea ce priveste siguranta, insa chiar si Microsoft recunoaste ca Vista nu este impenetrabil, atacatorii urmand a cauta cu siguranta metode a sparge sistemul. Hackerii pot folosi programe tip spyware pentru a monitoriza de la distanta un computer si strange, astfel, informatii personale despre utilizatorul vizat.

Hackerii pot folosi vulnerabilitatile Vista pentru a ataca site-uri, pentru a trimite spam si a se implica in fraude online. Vista este dotat cu un program anti-spyware inclus si noua modalitate de control a contului personal reduce posibilitatile utilizatorilor de a instala din greseala programe daunatoare, informeaza NewsIn, citand Reuters.

Versiunea cea mai scumpa a Vista este dotata cu o optiune denumita BitLocker care encripteaza hard-diskul calculatorului, pentru eventualitatea in care acesta ar fi furat. Windows Vista este format din peste 50 de milioane de linii de cod, iar Microsoft a investit sase miliarde de dolari pentru a dezvolta cel mai recent sistem de operare, de la ultimul, Windows Xp, lansat in 2001.

Abilitatea Microsoft de a proteja sistemul sau de oeprare in fata atacurilor reprezinta unul dintre cele mai importante teste pentru un produs care a iregistrat vanzari de peste zece miliarde de dolari in 2006, in special marilor clienti precum companiile, care sunt foarte interesate de siguranta.

In trecut, atacurile hackerilor se concentrau pe sistemul de operare Windows, insa acele tipuri de atacuri au fost in timp inlocuite cu atacuri prin email, mesagerie instant si aplicatii descarcate de pe internet.

Un expert in siguranta online al institutului de cercetare SANS, Johannes Ullrich, se asteapta ca hackerii sa lucreze momentan pentru a dobandi notorietate, devenind primii care descopera o vulnerabilitate a sistemului Vista. Acesta a avertizat ca hackerii vor incerca sa lanseze atacuri prin exploatarea unor vulnerabilitati ale suitei Microsoft Office si a browserului Internet Explorer

Microsot mizeaza pe vanzari in concordanta cu tendinta pietei

Microsoft Corp. a anuntat ca se asteapta sa vanda de doua ori mai multe copii ale noului sau sistem de operare, Windows Vista in primul an fata de numarul precedentului sistem de operare, Windows XP, lansat in 2001, relateaza Reuters.

Cresterea vanzarilor ia in calcul dezvoltarea curenta a pietei mondiale a calculatoarelor, care se estimeaza ca in acest an se va dubla fata de piata din 2001. "Avem drept obiectiv vanzari ale Vista de doua ori mai mari decat Windows XP", a declarat directorul regional al diviziei Chineze a Microsoft, Alex Huang, cu ocazia ceremoniei de lansare a Vista, din Taiwan.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.