IBM a donat proiectului open-source Higgins o aplicatie de securitate creata pentru a proteja informatiile personale in timpul derularii de tranzactii online.

"Programul Identity Mixer a fost dezvoltat de cercetatorii IBM, pentru a permite utilizatorilor sa foloseasca credentiale criptate emise de banci sau agentii guvernamentale in timpul derularii tranzactiilor online, in locul detaliilor privind cartile de credit", a declarat un reprezentant IBM.

In prezent toate informatiile privind cartile de credit sunt transmise unui intermediar, fara a putea controla modul in care acestea sunt folosite si protejate. Folosind Identity Mixer, se transmite doar un pseudonim, inutilizabil in cazul in care acesta ajunge in posesia atacatorilor.

Spre exemplu, in cazul unei achizitii online, cumparatorul furnizeaza doar credentialele emise de compania sa de carti de credit si nu detaliile cartii de credit. Magazinul online, care nu poate accesa credentialele, le trimite companiei care a emis cartea de credit, care le verifica si se asigura de transferarea sumelor cuvenite. Astfel este limitata responsabilitatea magazinelor online, foarte frecvent vizate de atacatori, deoarece acestea nu mai vehiculeaza date privind cartile de credit.

In mod similar, institutiile guvernamentale pot emite credentiale criptate pentru a confirma ca o persoana are o anumita varsta pentru a achizitiona un autovehicul sau detine carnet de conducere. Astfel nu vor mai fi necesare data nasterii sau date extrase de pe carnetul de conducator auto, ci doar confirmarea electronica a indeplinirii conditiilor respective de catre institutia care a emis credentialele.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.