Google intentioneaza sa opreasca practicile de "bombardament Google" prin implementarea unui nou algoritm de cautare. "Bombele Google " constau in folosirea unor metode de manipulare a motorului de cautare in vederea indicarii unui site ca raspuns la anumite combinatii de cuvinte.
Dl. Matt Cutts, webmaster oficial al Google, a anuntat ca "a fost imbunatatita metoda de analiza a structurii link-urilor din paginile web", fapt care ar trebui sa duca la minimizarea efectelor "bombelor Google".

Aceste practici au fost initiate cu cativa ani in urma cand un blogger a inserat fraza "miserable failure" (esec mizerabil) intr-unul dintre blog-urile sale. Fraza continea un hyperlink catre biografia oficiala a presedintelui George W. Bush la Casa Alba. Un singur link nu are un efect semnificativ pentru evaluarile Google, dar bloger-ul a sfatuit alti utilizatori sa insereze acelasi link pe paginile lor web, ceea ce a dus la aparitia catorva mii de link-uri similare in inregistrarile Google. Timp de cativa ani, cautarea cu Google a frazei "miserable failure" oferea ca raspuns biografia presedintelui de pe site-ul Casei Albe, din cauza numeroaselor link-uri care indicau aceasta locatie web ca raspuns relevant.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.