Proiectele open-source Higgins si Bandit dezvolta servicii de gestionare a identitatii compatibile cu un nou sistem Microsoft.

In cadrul conferintei RSA din San Francisco care se va desfasura in intevalul 5-9 februarie, sustinatorii proiectelor Higgins si Bandit intentioneaza sa prezinte o aplicatie aflata inca in dezvoltare care demonstreaza compatibilitatea serviciilor de identitate open-source si Windows CardSpace. Aceasta poate folosi Liberty Alliance prin Novell Access Manager , o aplicatie comerciala Novell.

"Aplicatiile open-source permit integrarea acestor produse si sisteme de identitate" a declarat un reprezentant Novell, compania care a creat proiectul Bandit si a contribuit la dezvoltarea Higins. Ambele proiecte open-source au fost lansate in cursul anului trecut.

Higgins a fost prezentat ca alternativa open-source la Microsoft Windows CardSpace , cunoscut si ca InfoCard. Ca si aplicatia Microsoft, Higgins este proiectat pentru a oferi un nivel de control superior asupra datelor atunci cand utilizatorii lucreaza online. Dezvoltatorii implicati in acest proiect intentioneaza sa asigure interoperabilitatea intre diverse sisteme de identitate folosite pe Internet.

Proiectul Bandit intentioneaza sa dezvolte un set de componente open-source pentru servicii care folosesc date de identitate in tranzactii online, intre corporatii sau utilizatori individuali. Liberty Alliance a fost fondat in 2001 pentru a continua initiativa Microsoft Passport, care nu a mai fost finalizata, si pentru a dezvolta standarde unificate de verificare a identitatii online.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.