Broadcast Networks, companie britanica specializata in solutii integrate pentru transmisiunile prin satelit, a semnat un contract pentru modernizarea tehnologiei folosite de Focussat Bucuresti, parte a grupului UPC Romania.

Compania britanica va moderiniza infrastructura deja existenta prin marirea capacitatii de retransmitere a programelor de televiziune prin satelit. "Sistemul a fost instalat intr-un timp foarte scurt, fapt care a permis clientului sa-si continue activitatea fara intreruperi cauzate de instalarea noilor echipamente", a declarat, potrivit NewsIn, Tom Haye, director Broadcast Networks.

Prezenta in Romania din 1992, compania UPC Romania a devenit unul dintre cei mai importanti frunizori de servicii de televiziune, extinzandu-si constant gama de servicii si produse oferite, ca urmare a achizitionarii treptate a unor retele locale de comunicatii prin cablu. Cea mai importanta preluare a fost, in octombrie 2005, cand a cumparat Astral Telecom si alte 13 companii.

La inceputul anului 2003, UPC Romania S.A. a fuzionat prin absorbtie cu alte sapte societati din Romania (Aparatura Electronica Seltron Cluj Napoca, Diplomatic International Comimpex Focsani, Control Cable Venture Ploiesti, Somax Botosani, Selektronic Sfantu Gheorghe, Portal Export-Import Cluj-Napoca si Multicanal Holding Bucuresti).

In anul 2004, UPC Romania a achizitionat alti doi operatori de cablu din Bacau - Eurosat si Satba �, iar in 2005, compania a preluat Conex Sat Roman. In aprilie 2006, UPC Romania a anuntat achizitionarea integrala a operatorului de televiziune digitala prin satelit, Focus Sat.

Potrivit datelor oferite de companie, de la intrarea in Romania, UPC a investit peste 500 de milioane de dolari, ajungand in prezent la un portofoliu de peste 1,3 milioane de clienti in aoprape 200 de orase.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.