Responsabilii retelelor sociale MySpace au fost acuzati ca permit afisarea de anunturi care promoveaza aplicatii scareware.

Conform rapoartelor unora dintre utilizatori, la accesarea propriilor conturi, aplicatiile de securitate pe care acestia le aveau instalate au raportat tentative repetate ale unor programe numite WinAntiVirus Pro si DriveCleaner de a se instala folosind ActiveX.

In cazul in care utilizatorii nu ar fi fost suficient protejati impotriva acestor atacuri, aplicatiile respective ar fi reusit sa se instaleze. Site-urile asociate celor doua programe, WinAntiVirus Pro si DriveCleaner, sunt listate ca potential periculoase de catre Google.

Companiile de securitate au lansat avertismente cu privire la cele doua programe. WinAntiVirus instaleaza o aplicatie antispyware care descarca alte programe care pot exagera pericolele la care este expus Pc-ul. Astfel utilizatorii sunt determinati sa cumpere software pentru a se proteja de aceste amenintari fictive.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.