Compania de securitate TrustedID a anuntat lansarea unui serviciu gratuit care da posibilitatea consumatorilor de a verifica daca numerele propriilor carti de credit au fost deja sustrase de atacatori.
Serviciul, StolenID Search permite cautarea intr-o baza de date de 2,3 milioane de numere de cont compromise de atacatori pe care TrustedID si alte companii de securitate le-au identificat online. In principiu, toate informatiile continute in aceasta baza de date erau deja disponibile online, dar continutul lor in anumite cazuri nu era indexat de motoarele de cautare.

"Pentru a preveni furtul de identitate, este important ca utilizatorii sa stie cand informatiile personale au fost compromise" aprecia un reprezentant TrustedID la lansarea serviciului. "Utilizatorii trebuie sa afle ca numerele cartilor de credit au fost sustrase inainte ca informatiile colectate de atacatori sau programele robot sa poata fi folosite pentru comiterea de fraude. In multe cazuri, utilizatorii nu sunt constienti ca datele personale au fost deja compromise, sau ca in scurt timp vor deveni victimele unor fraude".


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.