O persoana din California ar putea fi condamnata la 101 ani de inchisoare pentru trimiterea de mesaje e-mail phishing si alte infractiuni asociate

Jeffrey Brett Goodin, in varsta de 45 de ani, a fost gasit vinovat de savarsirea de multiple infractiuni de un juriu din Los Angeles, California, anunta Departamentul de Justitie SUA.

Conform declaratiilor procurorilor, Goodin, care a fost arestat cu un an in urma, a fost gasit vinovat de derularea unor operatiuni phishing sofisticate. In cadrul unuia dintre atacuri, mesaje e-mail care pretindeau ca provin de la departamentul de incasari AOL erau folosite pentru a sustrage informatii privind cartile de credit. Datele obtinute in acest mod erau folosite apoi pentru a achita bunuri cumparate online.

Pentru a derula aceste operatiuni, Goodin a spart conturile EarthLink in scopul obtinerii de adrese e-mail ale clientilor AOL. Mesajele solicitau utilizatorilor sa actualizeze urgent informatiile necesare facturarii si contineau link-uri catre site-uri web concepute special pentru colectarea de informatii privind cartile de credit.

Cazul Goodin a dus la obtinerea primei condamnari in baza Can-Spam Act din 2003, care reglementeaza transmiterea de mesaje e-mail comerciale nesolicitate. Printre infractiunile pentru care a fost condamnat Goodin se numara frauda electronica, folosirea neautorizata a cartilor de credit, folosirea incorecta a marcii de comert AOL si tentativa de hartuire a martorilor, au comunicat procurorii care au instrumentat cazul.

Sentinta va fi pronuntata la data de 11 Iunie .


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.