Unul dintre cei mai proeminenti pionieri ai pietei IT a avut o relatie tumultuoasa cu fosta sa companie, din care a fost dat afara in 1985, revenind in 1994

Steven Paul Jobs s-a nascut la 24 februarie 1955, este presedintele Apple si a fost presedintele studioului de animatie Pixar, pina la achizitionarea acestuia de catre Disney. In prezent este cel mai mare actionar al Disney si este considerat, precum Bill Gates, un simbol al industriei calculatoarelor personale.

Impreuna cu Steve Wozniak, cofondator al Apple, Jobs a ajutat la popularizarea conceptului de calculator personal (PC) la sfirsitul anilor ’70. La inceputul anilor ’80, Steve Jobs a fost printre primii care au vazut importanta comerciala a interfetei care folosea mouse-ul. In 1985, dupa ce a fost inlaturat de consiliul director al Apple, Jobs a fondat NeXT, o companie de dezvoltare a platformelor pentru computere, specializata in educatie superioara si afaceri.

Cind Apple a cumparat NeXT in 1997, Jobs a revenit in compania pe care a fondat-o, unde ocupa, pina in prezent, functia de director executiv.

Nascuta de ziua pacalelilor

Atunci cind Steve Jobs a vazut, la virsta de 21 de ani, un computer pe care Steve Wozniak il crease pentru uz personal, l-a convins pe acesta sa-l ajute la infiintarea unei companii prin care sa vinda calculatorul respectiv. Apple Computer Co. a fost fondata in parteneriat la 1 aprilie 1976. Cu toate ca planul lor initial era sa vinda doar schite ale unor placi electronice, Jobs si Wozniak au sfirsit prin a crea un lot de computere asamblate complet si au intrat in afaceri cu calculatoare personale.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.