Cercetatorii au conceput recent un simulator care permite unei persoane sa concureze impotriva unui computer intr-un joc de ping-pong. Noutatea adusa de acest sistem este aceea ca rapiditatea reactiilor este similara celei din realitate, putand fi returnate mingi la viteze de pana la 15 metri pe secunda, aspect care lipseste majoritatii mediilor virtuale.

Specialistii de la Universitatea din Chemnitz, Germania, au construit un sistem foarte veridic, in care utilizatorul uita ca se afla intr-un mediu virtual, cu ajutorul unui computer, doua video proiectoare precedate de filtre de polarizare si un perete de proiectare din sticla acrilica. Pe un ecran de 3X4 m este prezentat un concurent virtual si in fata ecranului sta utilizatorul, dotat cu ochelari de polarizare si paleta. Patru camere montate pe lateralul ecranului detecteaza miscarea obiectelor, transmitand datele software-ului sistemului.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.