Compania irlandeza free-hotspot.com va instala in Romania, pana la finele acestui an, cateva sute de puncte de acces gratuit la Internet prin intermediul tehnologiei fara fir WI-FI, se arata intr-un comunicat al firmei. "Piata Internet din Romania se dezvolta de trei ori mai repede decat cea din alte tari din Europa si chiar decat din America de Nord. Credem ca este cel mai bun moment sa dam ocazia utilizatorilor WI-FI din Romania - dar si numerosilor turisti si oamenilor de afaceri care viziteaza Romania - de a accesa Internetul gratuit intr-un hotel sau in pub-uri, baruri si restaurante", a declarat Joe Brunoli, vicepresedinte HotSpot Market Development.

Compania free-hotspot.com este specializata in furnizarea de servicii de acces fara fir la Internet, finantate prin anunturi publicitare. Compania irlandeza si-a propus pentru acest an sa instaleze cateva sute de puncte de acces gratuit in Romania. In acest scop, colaboreaza cu diversi parteneri locali, care vor asigura serviciile de instalare si de suport proprietarilor de hotspot-uri din Romania.free-hotspot.com administreaza peste 600 de HotSpot-uri gratuite in 14 tari europene. Punctele de acces gratuit la Internet sunt plasate in cafenele, hoteluri, baruri, restaurante, centre comerciale, spatii de tranzit si alte localuri publice. Pentru a accesa serviciul Internet wireless gratuit, utilizatorii accepta sa vizioneze spoturi publicitare.

Retelele WI-FI opereaza in benzile de frecvente radio de 2,4 GHz si 5 GHz, avand rate ridicate de transfer al datelor, cuprinse intre 11 si 54 Mbps, in functie de standardele utilizate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.