NTT DoCoMo, cel mai mare furnizor japonez de solutii de internet mobil, estimeaza ca pana in 2010 va introduce pe piata o versiune imbunatatita a serviciilor de telefonie de generatia a treia (3G) sub denumirea comerciala de "Super 3G".

Specialistii niponi apreciaza ca serviciul Super 3G va fi de 260 de ori mai rapid decat tehnologiile 3G curente si va permite viteze de transfer care sa concureze solutiile pe fibra optica.

Viteza superioara posibila prin noua tehnologie va permite utilizatorilor de internet mobil sa descarce clipuri video mai lungi si de o calitate mult mai buna, albume muzicale intregi si nu doar anumite melodii si, de asemenea, sa primeasca si sa transmita mesaje e-mail mai mari, informeaza NewsIn citand Financial Times.

Spre deosebire de tehnologia 4G, care se estimeaza ca va fi disponibila tot in 2010, Super 3G nu necesita schimbarea statiilor de transmisie si a infrastructurii folosite in prezent pentru serviciile 3G, costurile de migrare fiind mult mai mici.

Compania nipona NTT DoCoMo a fost prima care a dezvoltat tehnologia de internet mobil iMode, tehnologie lansata in 1999 si folosita in prezent de peste 30% din populatia Japoniei de cel putin zece ori pe zi pentru a trimite e-mailuri, pentru rezervari de bilete de tren, vizualizarea stirilor sau pentru alte activitati de rutina.

"iMode, care nu necesita obligatoriu tehnologie 3G, este sistemul de internet mobil cu cei mai multi abonati din lume, peste 53 de milioane, de la lansarea sa in februarie 1999. In prezent, peste 95.000 de site-uri internet ofera o varietate larga de continut pentru acest serviciu", declarau pentru NewsIn, reprezentanti ai companiei japoneze NTT DoCoMo.

In prima jumatate a acestui an, Cosmote Romania va lansa pe piata romaneasca sistemul de internet mobil iMode, bazat pe tehnologia japoneza NTT DoCoMo,dupa ce anul trecut operatorul elen nu a reusit sa castige una dintre cele doua licente 3G scoase la licitatie de Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.