In acest an, marile companii din domeniul IT&C vor incerca sa impuna consumatorilor produsele lor, fie ca sint sisteme de operare, procesoare sau gadgeturi

Sisteme de operare, procesoare, telefoane mobile, tehnologii noi sau standarde wireless - pentru toate acestea se vor cheltui sume enorme, in incercarea de a li se construi o piata cit mai vasta. Ce asteapta, insa, consumatorii in acest an cu nerabdare? Publicatia electronica BusinessWeek ofera un raspuns la inceput de an.

Oricine incearca sa afle ce produse vor influenta cel mai mult in acest an peisajul IT trebuie sa inceapa cu Microsoft si Apple. Ambele companii ofera versiuni noi ale sistemului lor de operare. Microsoft va lansa Windows Vista pentru consumatori la sfirsitul acestei luni, in timp ce Apple va lansa, in curind, MAC OS X - Leopard.

Ambele lansari vor aduce dupa sine modificari importante de componente ale calculatoarelor si vor schimba modul in care arata sau este perceput un PC, promitind, in acelasi timp, o serie de noi functionalitati. Spre exemplu, Vista se lauda cu Windows SideShow, un minidisplay care va permite utilizatorilor sa-si verifice e-mailul si mesajele instant chiar si atunci cind calculatorul este oprit. Functia Time Machine din Leopard va ajuta utilizatorii sa caute file sterse sau pierdute, iar Spaces le va permite sa organizeze ferestrele de pe ecran in categorii precum joaca sau munca.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.