Romanii care doresc sa mearga prin Europa, dar folosesc site-ul de internet al MAE, cu siguranta ca nu vor ajunge prea departe. Unul dintre cele mai importante motive pentru care romanii au asteptat cu infrigurare integrarea in Uniunea Europeana este si faptul ca incepand cu 1 ianuarie orice cetatean roman poate calatori in toate statele UE fara a mai avea nevoie de viza si pasaport.

INTARZIERE

Daca insa romanii care vor sa plece intr-o tara membra a UE se informeaza de pe site-ul oficial al Ministerului Roman de Externe, www.mae.ro, afla ca are inca nevoie de pasaport pentru calatorie. In loc sa fie trimisi direct la aeroport sau la un punct de trecere a frontierei, cetatenii romani sunt indemnati sa treaca pe la ambasadele unor state, cum ar fi Marea Britanie, pentru a-si procura vizele. "Cetatenii romani au nevoie de viza de intrare in Marea Britanie, indiferent de tipul calatoriei, inclusiv pentru tranzit. Vizele nu se elibereaza la frontiera", sta scris eronat pe site-ul MAE. Chiar daca am aderat o data cu Bulgaria la UE la 1 ianuarie 2007, nici informatiile de calatorie in aceasta tara nu sunt cele corecte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.