Numarul de conexiuni care ofera posibilitatea de a accesa serviciile de Internet in banda larga a crescut cu 60% in primul semestru al anului 2006 la aproape 1,2 milioane utilizatori, potrivit datelor furnizate de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii

"Internetul in banda larga este liderul pietei de comunicatii electronice, avand unul dintre cele mai mari ritmuri de crestere din Europa. La jumatatea anului 2006, numarul conexiunilor de banda larga depasise 1.100.000, fata de numai 751.000 conexiuni la sfarsitul anului 2005, ceea ce reprezinta o crestere de 60%, iar penetrarea broadband ajungea la 5,5%. Pentru anul 2007 estimam o rata de penetrare broadband de 10%", a declarat Dan Georgescu, presedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii.

Aceasta explozie de oferte de pe piata de servicii de acces la Internet este explicata si de numarul tot mai mare de furnizori de Internet, peste 1100 la jumatatea acestui an, cu 17% mai multi decat la sfarsitul anului 2005.

Potrivit datelor publicate de ANRC la 30 iunie 2006, rata de penetrare a serviciilor de acces la Internet la nivel de populatie era in jur de 11%, una dintre solutiile pentru cresterea numarului de persoane care pot sa beneficieze de acces la Internet putand fi dezvoltarea retelelor metropolitane.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.