Santajul si taxele de protectie au luat forma atacurilor denial of service (cu scopul intreruperii serviciilor catre utilizatori) lansate, spre exemplu, impotriva caselor de pariuri online. In mod similar, supravegherea si hartuirea unei persoane au luat forma monitorizarii activitatilor online si a retelelor de telecomunicatii.
Totusi, castigarea increderii victimelor a realizat cele mai mari progrese prin folosirea Internetului. Incercarile de a induce in eroare potentialele victime in scopul obtinerii de foloase materiale au fost modificate datorita disponibilitatii retelelor de calculatoare si a absentei interactiunii fata in fata, cel putin in primele faze ale fraudei.
Oferte avantajoase
Multe fraude online se bazeaza pe lacomia si necinstea potentialelor victime, persoane care sunt tentate ocazional sa cumpere bunuri cu provenienta necunoscuta, la preturi disproportionat de mici, probabil furate. Dar formele cele mai raspandite de frauda se bazeaza pe teama - mesaje phishing care par sa provina de la companii financiare sau de securitate legitime si care directioneaza utilizatorii catre site-uri web special concepute pentru a culege date privind conturile bancare sau cartile de credit.
De indata ce informatiile sunt culese, atacatorii au probleme cu transferul sumelor de bani in afara tarilor de provenienta, si incearca sa recruteze intermediari phishing. Acestia sunt determinati sa deschida conturi bancare in care sunt transferati banii furati. Banii sunt apoi transferati catre atacatori, minus un comision, de obicei 7%, activitate care constituie infractiune.
Returnati expeditorului
Un alt tip de frauda se bazeaza pe lipsa de cunostinte cu privire la sistemul bancar. O inselatorie destul de des intalnita este plata pentru un obiect achizitionat online sau printr-o licitatie cu un cec cu o valoare mai mare decat suma datorata. Victima este rugata sa returneze atacatorului suma achitata in plus si face acest lucru dupa ce cecul este creditat contului personal, iar cateva zile mai tarziu acesta se dovedeste a fi fara acoperire.
Despre autor:
Sursa: Gecadnet.ro
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Noi centre comerciale în țară. Românii de la K2 Retail Properties deschid...
Sursa: retail.ro
-
Americanii care alimentează companiile din România cu energie nucleară proprie
Sursa: green.start-up.ro
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
#NOHACK Dictionary: Adware, pop-up-urile agasante care ne apar pe calculatoare
Sursa: start-up.ro
-
Blue Monday - Cea mai depresivă zi din an
Sursa: garbo.ro
-
Andreea Bănică, în costum de baie la munte: Cum a reacționat Lucian Mitrea...
Sursa: kudika.ro
-
Germanii de la Commerzbank ar putea accelera concedierile pentru a evita...
Sursa: wall-street.ro