Directorul biroului de comunicare al unui congressman american a incercat sa angajeze doi "hackeri" pentru a-si schimba notele de la universitate, dar a devenit subiect de amuzament online dupa ce si-a divulgat CNP-ul, ID-ul de identificare din cadrul universitatii precum si o fotografie cu o veverita

In cadrul unui schimb de corespondenta publicat recent, o persoana care s-a identificat drept Todd Shriber, director de comunicare pentru congressman-ul american Denny Rehberg, a solicitat cativa specialisti din cadrul site-ului de securitate attrition.org sa il ajute sa isi schimbe notele de la universitate. Shriber, contactat de un reporter al NetworkWorld , a recunoscut in cele din urma ca este autorul mesajelor email. Ca urmare a acestui incident, directorulul de comunicare a fost concediat de congressman-ul american.

Probabil cea mai ciudata parte a schimbului de corespondenta a fost reusita celor doi membri ai Attrition.org, expertul in securitate Brian "Jericho" Martin si o a doua persoana care a folosit pseudonimul "Lyger", in a-l convinge pe Shriber ca aveau nevoie de o fotografie cu un porumbel sau o veverita.

"Pot sa va trimit asa ceva" a scris Shriber cand Jericho i-a cerut informatiile personale si l-a intrebat daca erau porumbei in campusul universitatii. "Scuzati-mi intrabarea, dar la ce va referiti prin "porumbei" ?. Presupun ca este vorba de altceva decat o pasare." Jericho a raspuns ca nu este vorba de un termen in jargon, ci chiar de o pasare. In cele din urma specialistii attrition.org l-au asigurat pe Shriber ca o fotografie cu o veverita ar fi suficienta. O saptamana mai tarziu, Shriber a trimis fotografia.

Unii politicienii si oamenii de afaceri din SUA au mai fost implicati in diverse activitati ilegale online. Astfel, in 2004 doi membri ai personalului Republican au sustras in mod repetat comunicate interne ale Democratilor pe care ulterior le-au pus la dispozitia presei. In urma unor erori de configurare acestea erau disponibile liber in reteaua interna a Senatului SUA. In cursul acestui an, un membru al echipei lui Phil Angelides, rivalul Democrat al Guvernatorului Californiei Arnold Schwarzenegger, a sustras fisiere audio care erau in accesibile pe site-ul electoral al acestuia din cauza unei erori. In 2005, cativa candidati la admitere intr-o universitate cu profil economic au angajat un hacker pentru a accesa reteaua institutiei de invatamant si a afla daca au fost admisi.

Biroul congressman-ului Rehberg nu a emis un comunicat oficial pana in acest moment.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.