"Corpore sano" prin jocuri video. Computerului i se gasesc noi utilizari, se "reinventeaza". Unele jocuri pe calculator ajuta la recuperare fizica sau psihica, iar altele au fost dezvoltate pentru cei care vor sa slabeasca.

Multe jocuri pe calculator sunt acuzate ca influenteaza negativ comportamentul adolescentilor si al tinerilor, in timp ce altele dau rezultate promitatoare in medicina recuperatorie.

Medicii care folosesc aceasta metoda pentru recuperare fizica sau psihica spun ca lucreaza cu pacienti de orice varsta. In Tel Aviv exista un spital care are centru de reabilitare asistat de calculator.

Sistemul il transpune pe pacient in mediul virtual folosind un senzor de dimensiuni reduse, plasat pe suprafata corpului, 12 camere video de mare viteza cu infrarosu si o platforma pentru miscare. Aceasta reactioneaza la greutatea pacientului care vizualizeaza totul pe un tridimensional.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.