Cel mai mare magazin de CD-uri si discuri de pick-up second-hand se inchide. Dupa o viata lunga de mai bine de 30 de ani, cel mai mare magazin second-hand de muzica al lumii, Beanos, isi va inchide portile, dar nu inainte de a organiza o vinzare cu reduceri fabuloase. Situat in sudul Londrei, in suburbia Croydon, magazinul Beanos a cutremurat lumea industriei vinzarilor de muzica dupa ce a anuntat ca afacerea nu mai este profitabila si ca patronul, David Lashmar, este nevoit sa inchida magazinul.

Dorinta proprietarului este ca toate albumele ramase in magazin sa fie vindute cit mai repede, la preturi de nimic. Toate cele 3 milioane de produse ramase in stoc vor trebui vindute pina la Craciun. Datorita preturilor foarte mici, demne de o lichidare de stoc, Beanos a intrat in conflict cu numerosi alti competitori. "Mi-ai depreciat intreg stocul cu scaderea asta a preturilor", i-a reprosat un concurent lui David care, foarte calm, i-a raspuns: "Nu este adevarat, mi-am depreciat numai stocul meu de marfa, daca doresti ai putea sa-mi cumperi toate albumele din magazin si sa le vinzi la pretul pe care il vrei in magazinul tau".

Declinul magazinului Beanos survine schimbarilor radicale din industria muzicii. Fie ca muzica este cumparata de pe iTunes pentru iPod sau pe un CD nou de la un magazin specializat, pretul muzicii nu mai este unul clar. HMV si Virgin, doua dintre cele mai mari lanturi de magazine ce vind muzica, au trebuit sa reduca preturile deoarece vinzarile din supermarketuri le depaseau pe ale lor.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.