Companiile din domeniile telefoniei si internetului de mare viteza se vor confrunta cu reglementari mult mai drastice in ceea ce priveste inducerea in eroare a clientilor si alte posibile abuzuri, potrivit editiei de joi a cotidianului de afaceri "Financial Times", citata de Newsin.

Organismul britanic de reglementare al industriei media si firmelor de telecomunicatii (Ofcom) se pregateste sa aplice sanctiuni firmelor care incalca legislatia privind furnizarea de internet in banda larga si telefonie, a spus intr-un interviu Ed Richards, directorul executiv al Ofcom, citat de "Financial Times".

"Am fost destul de generosi de-a lungul vremii si a venit timpul sa-i chemam la ordine pe cei care incalca legile", a spus Richards. "Vindeti agresiv, vindeti bine, concurati agresiv, concurati cum vreti voi, dar vindeti in asa fel incat sa stimulati increderea consumatorului, nu sa o subminati", a adaugat acesta.

increderea consumatorilor a scazut anul acesta ca urmare a unei intelegeri intre organismele de reglementare si BT Group Plc, fostul operator telecom monopolist din Marea Britanie, in vederea cresterii competitiei pe pietele de telefonie fixa si cea de internet de mare viteza.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.