Compania Ericcson AB, cel mai mare producator de echipamente pentru telecomunicatii la nivel mondial, a ajuns la un acord pentru preluarea Redback Networks, pentru 2,1 miliarde de dolari. Redback desfasoara activitati pe piata echipamentelor care directioneaza traficul pe Internet (routere), iar prin intermediul acestei preluari, Ericsson va depasi compania rivala Cisco Systems, pe piata routerelor pentru Internet.

Ericsson a platit pentru Redback 25 de dolari pe actiune, cu 18 procente mai mult decat valoarea la care erau cotate actiunile Redback la finele sedintei de tranzactionare de marti, respectiv 21,17 dolari/titlu. Intr-un comunicat remis Bloomberg de catre compania americana se stipuleaza ca Redback isi va pastra echipa manageriala si va continua sa isi desfasoare activitatea ca o unitate a Ericsson.
Tranzactia va conduce la consolidarea prezentei Ericsson pe piata tehnologiei destinate serviciilor de Internet in banda larga, telefonie si televiziune prin intermediul retelelor de Internet.

Compania suedeza isi propune sa isi stabilizeze pozitia pe segmentul routerelor pentru a face fata concurentei existente pe segmentul de profil, in conditiile in care Alcatel a preluat luna trecuta compania Lucent Technologies, creand cel mai mare producator de echipamente de telecomunicatii si de retea din lume.

De asemenea, companiile Nokia Oyj si Siemens au hotarat sa isi uneasca unitatile producatoare de echipamente de telefoane. "Achizitionarea Redback va permite Ericsson sa rezolve anumite aspecte deficitare ale echipamentelor care directioneaza traficul pe Internet", a declarat Mark Mowrey, analist la Al Frank Asset Management. "Fiecare companie are nevoie de ceva pentru a face fata competitiei impuse de Cisco", a precizat Mowrey. Actiunile Redback au inregistrat o crestere de 3,63 de centi (17%), dupa publicarea anuntului, atingand o valoare de 24,80 de dolari/titlu.

De la inceputul anului si pana in prezent, actiunile companiei americane s-au majorat cu 51 de procente.

Totodata, valoarea actiunilor Ericsson s-a accentuat cu 0,55 coroane suedeze (2%), atingand un prag de 28,1 de coroane suedeze. Achizitia va fi finantata, integral, din resursele interne ale Ericsson, a anuntat compania suedeza. Ericsson si Redback apreciaza ca exista oportunitatea ca aproximativ doua miliarde de clienti ai serviciilor de Internet sa utilizeze, in urmatorii zece ani, servicii oferite prin intermediul retelelor IP in banda larga si a infrastructurii de acest tip.

Redback, fondata in anul 1996, activeaza pe o piata estimata la cinci miliarde de dolari, in anul 2009, iar principalii competitori ai firmei sunt Juniper Networks si Cisco Systems.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.