Companiile Orange Romania, Rartel S.A, Societatea Nationala de Radiocomunicatii si Vodafone Romania vor instala telecentre in alte123 de localitati din mediul rural care au acces redus la servicii de telefonie, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in Comunicatii.

Costul net al instalarii acestor 123 de telecentre se ridica la 4.973.881,31 lei, suma care va fi acoperita de ANRC din fondul pentru serviciul universal. in medie, costul total al echipamentelor instalate si al mentinerii in functiune timp de trei ani a unui telecentru, stabilit in urma licitatiei, este de 40.438. lei (aproximativ 11.800 Euro). Costul instalarii legaturilor de acces pentru fiecare localitate difera in functie de tehnologia utilizata si de distanta fata de cel mai apropiat punct al retelei furnizorului desemnat.

Orange Romania va instala 36 de telecentre in localitati din 18 judete, Rartel va instala 24 de telecentre in localitati din 14 judete, Societatea Nationala de Radiocomunicatii va instala 44 de telecentre in localitati din 16 judete, iar Vodafone Romania va instala 19 de telecentre in localitati din 13 judete, se arata in acelasi comunicat.

Companiei Orange Romania i-au mai fost atribuite cinci telecentre in urma licitatiei din 2004, trei telecentre in etapa din 2005 si opt telecentre in martie 2006.

Vodafone Romania a mai instalat 11 astfel de telecentre in urma licitatiei din 2005, iar compania Rartel a instalat pana acum 12 telecentre care i-au fost atribuite in martie 2006.

Societatea Nationala de Radiocomunicatii a castigat in 2005 instalarea de 9 telecentre, pe 27 martie 2006 fiindu-i atribuita instalarea a inca 50 de astfel de centre.

Celelalte companii care au instalat astfel de telecentre sunt RomTelecom si Euroweb Romania cu noua, respectiv, un telecentru.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.