Urmarirea individului, boala secolului al XXI-lea. O noua tehnologie i-ar putea lasa pe cei care supravegheaza camerele video de securitate fara loc de munca. Un program va prelua si aceasta sarcina.

Distanta intre "fantezie-literara" si real cotidian este uneori o problema de timp. Daca englezii au devenit cei mai "urmariti" cetateni ai planetei, asta nu e un semn bun pentru nici o alta societate. In "spatele" dispozitivelor de supraveghere sunt mii de computere, servere, angajati. Dar iata ca un software ar putea sa indeplineasca si aceasta sarcina care parea rezervata oamenilor: interpretarea evenimentelor suspecte dintr-o inregistrare video.

In plus, ar fi depasite doua probleme importante: costurile ridicate de anagajare a personalului responsabil cu astfel de monitorizari si faptul ca nivelul de concentrare al acestora scade pe masura ce se se plictisesc facand acelasi lucru, ora de ora, zi dupa zi.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.