In sapte luni de la lansarea oficiala la nivel mondial, compania LG a reusit sa vanda peste sase milioane de telefoane premium din gama Chocolate. Primul mobil LG Chocolate care a fost introdus pe piata din Romania este Black Chocolate. Acesta a fost lansat pe 4 mai la Londra, fiind prezentat in aceeasi zi, in premiera pentru Romania, in cadrul CERF 2006. Efectiv, pe piata autohtona, a fost introdus la sfarsitul lunii iunie, inceputul lunii iulie.

La scurt timp dupa lansarea primului model Chocolate, au fost lansate la nivel mondial si celelalte terminale din aceasta gama. Toate telefoanele din gama Chocolate - Black, White, Pink, Wine si Clemshell - au fost lansate in Romania in intervalul iunie-decembrie, ultimele trei modele fiind disponibile de la 1 decembrie. Modelele Chocolate Black, White, Pink si Wine au un pret de 169 de dolari, fara TVA, iar Chocolate Clemshell, KG810 este comercializat la pretul de 179 de dolari, fara TVA. Telefoanele din gama Chocolate sunt disponibile in Romania prin intermediul retelei Orange, preturile mentionate fiind valabile doar cu contract pe 24 de luni.

Black or white... Chocolate?

Modelul Black Chocolate este primul din noua gama "Black Label" ce pune accent pe design si se adreseaza consumatorilor care prefera stilul, in egala masura cu tehnologia.

LG Black Chocolate ramane complet negru pana ce touch-pad-ul este atins usor. Odata activata, suprafata personalizata a telefonului si icon-urile ce se activeaza la simpla atingere dezvaluie un ecran full-colour.

Pentru persoanele care prefera un mobil alb, designul White Chocolate combina proportional stilul si detaliile tehnice. Utilizatorii familiarizati cu ultimele inovatii tehnice vor gasi in interiorul acestui model un player MP3/AAC, o memorie interna de 128 MB si camera foto/video de 1,3 megapixeli.

Targetul de vanzari pentru modelul Pink este compus din persoanele de sex feminin, care doresc sa iasa din tipare, avand o atitudine nonconformista, cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani.

Modelul Chocolate Wine a fost creat de LG special pentru a putea fi oferit cadou in preajma sarbatorilor de iarna.

Distinctii pentru LG Chocolate

La inceputul lunii noiembrie, terminalul LG Chocolate a fost recompensat cu premiul al doilea in categoria "Telefoane de lux", in cadrul competitiei "Products of the year 2006", organizata de revista Connect, una dintre cele mai importante reviste de profil din Europa.

In competitie au intrat terminalele mobile care au trecut, intr-o prima faza, de exigentele redactorilor revistei Connect, ierarhia finala fiind insa stabilita de cititorii revistei, care au votat modelele preferate.
In acest an, 7.223 de cititori si-au exprimat preferintele in materie de terminale mobile premium, iar LG Chocolate a primit 15,1% din voturile acestora, plasandu-se astfel pe locul doi in top. Primul loc a fost adjudecat de Nokia 8800, iar pe pozitia a treia s-a clasat Motorola V3l.

Totodata, Chocolate a castigat recent premiul "DFA Grand Award" in cadrul Design for Asia Award 2006. Printre distinctiile primite de LG Chocolate se numara si iF Design Award 2006, red dot award si MobileChoice Consumer Awards 2006.

Specificatii generale YP-K5

- Capacitate de stocare a memoriei: 1GB / 2GB / 4GB
- Culoarea produsului: Negru / Roz
- Display: OLED 1.71", color
- Material: Carcasa de magneziu
- Baterie: Baterie reincarcabila (Litiu-Polimer)
- Timp de rulare: 30 ore
- Timp de reincarcare: (AC) 3 ore / (USB) 3,5 ore
- Interfata PC: USB 1.1 / USB 2.0
- Dimensiuni (LxIxl): 98 x 47.5 x 18,1 mm
- Greutate (g): 106 (g)
- Formate muzicale: MP3, WMA, (Audio) ASF
- Vizualizare foto: JPEG
- FM Tuner: Modul "Preset", Modul "Manual"
- Ceas: Ceas, Alarma
- Altele: Music Management System (CDDB), Upgradable Firmware
- Accesorii:
- Bundled ACC: Casti, cablu USB, CD cu aplicatie PC
- Optional ACC: Adaptor AC, Gentuta pentru transport, Pachet suplimentar baterie

Gama Chocolate/Detalii tehnice:

- Design: minimalist, interfata simpla, fara butoane expuse; grosime -15 mm
- Sunet: MP 3 Player; Suport Multi Codec; Suport codec multi sound MP3, WMA, AAC/AAC+/AAC++
- Memorie interna: 128 MB, capacitate de stocare: 30-40 de melodii
- Efecte 6 EQ (General, Clasic, Jazz, Pop, Rock, Bass)
- Foto: Camera de 1,3 milioane de pixeli; 9 Frame Multi Shots; Efecte speciale date de cele 5 filtre (Night/Sepia/Black/White/Negative); Digital zoom 4x, functie set timer; Blit; Ecran LCD pentru o imagine mai clara
- Video: Durata maxima a filmelor este restrictionata doar de capacitatea de memorie; Posibilitate de descarcare a filmelor pe PC; Suport MPEG4, H.263
- Conexiuni: Internet, WAP (2.0), Bluetooth, GPRS, Data/Fax


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.