Science fiction-ul este unul dintre cele mai influente genuri artistice ale timpurilor moderne. Liber de constrangerile si limitarile carora sunt supuse multe alte forme de arta conventionale, science fiction-ul exploreaza importante si relevante evadari cu o claritate nemarginita. Ca o reflectie la sperantele si temerile societatii, sf-ul promoveaza in interiorul culturii creatorii vremurilor sale iar dovada impactului poate fi gasita peste tot in societatea noastra, de la moda la film, arta, arhitectura, la transport si tehnologie.

Primul Muzeu Science Fiction din lume a fost deschis la 18 iunie 2004 la Seattle si i-a avut drept fondatorii pe Paul Allen si Jody Patton. Echipa de conducere a muzeului este consiliata de nume sonore ale science fiction-ului mondial - Steven Spielberg, Ray Bradbury, James Cameron, George Lucas and Arthur C. Clarke.

Muzeul Science Fiction din Seattle este de fapt "hyper-museu", cu multe elemente multimedia interactive care combina diferite artefacte si informatii intr-un mediu special, ce permite introducerea vi-zitatorilor in lumii alternative. Aici vei gasi filme science fiction, recuzita si postere de film, carti rare science fiction, iar colectiile sunt organizate pe teme, cum ar fi armele, creaturi extraterestre, sau cum va arata viitorul. Aici sunt explorate comentariile si reflexiile science fiction asupra conditiei umane, care promoveaza o gandire critica asupra culturii si societatii si ii invita pe toti vizitatorii sa mediteze la posibilitatile infinite ale universului.

Expozitiile si activitatile muzeului demonstreaza cum acest dinamic si divers gen abordeaza toate formele exprimarii artistice si reflecta intentia de dezvoltare in stiinta, arta, stiinte umaniste, oferind vizitatorilor o noua perceptie asupra lor si asupra lumii inconjuratoare. Personalul acestui muzeu este format din practicanti ai genului - scriitori, ilustratori, editori, realizatori de filme, care sunt onorati ca pot sustine activitatea acestuia si pot contribui la realizarea de evenimente speciale ale genului SF.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.