Forrester: Piata mp3-urilor a ajuns la saturatie Piata melodiilor in format digital a ajuns la saturatie potrivit unui studiu al grupului de cercetari Forrester. Studiul grupului de cercetari se refera la muzica in format mp3 achizitionata online de pe siterurile de specialitate, si este bazat pe analizarea tranzactiilor efectuate de 2791 de posesori ai unui cont pe magazinul online iTunes.
Forrester sustine ca magazinul Apple, iTunes, a inregistrat in primele sase luni ale acestui an o scadere a vanzarilor in SUA de 65 de procente, numarul tranzactiilor lunare fiind mai mic cu 58%, in timp ce valoarea medie a unei comenzi a scazut cu 17%. iTunes este cel mai popular magazin online de muzica digitala cu vanzari de peste 1,5 milioane de melodii si de cateva zeci de milioane de episoade sau emisiuni TV, potrivit oficialilor companiei.

Concluziile studiului Forrester sunt insa contrazise de catre oficialii Apple, scrie BBC, care sustin ca rezultatele sunt "pur si simplu eronate". Desi nu au facut publice rezultatele iTunes (n.red. Apple isi prezinta rezultatele trimestriale la nivel de grup, rezultatele pe divizii nefiind prezentate), oficialii Apple au tinut sa precize ca vanzarile magazinului online sunt in grafic.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.