Intel Corporation a anuntat finalizarea design-ului pentru primul sau cip mobil WiMAX baseband. Combinat cu un element anuntat anterior de companie, un single-chip multi-band WiMAX/Wi-Fi radio, acesta alcatuieste un chipset complet, numit Intel® WiMAX Connection 2300. "Intel WiMAX Connection 2300 va contribui la accelerarea implementarii retelelor mobile WiMAX si la apropierea datei la care va fi disponibila o noua generatie de notebook-uri si dispozitive mobile personale, care sa ofere acces in timp real la Internet" a declarat Sean Maloney, Executive Vice President, Chief Sales si Marketing Officer la Intel.

Prin intermediul suportului global de frecvente, atat pentru retelele Wi-Fi si WiMAX, la latime de banda scalabila a canalului si antene multiple de inalta performanta, Intel WiMAX Connection 2300 va contribui la raspandirea pe scara mai larga a comunicatiilor mobile si a continutului multimedia oriunde in lume. Pentru prima data, Intel a incorporat in WiMAX Connection 2300 functia multiple input/multiple output (MIMO) pentru a imbunatati calitatea semnalului si capacitatea de transfer wireless.

Acest cip foloseste acelasi software pentru solutiile WiMAX si Wi-Fi oferite de Intel, pentru a contribui la asigurarea unui management personalizat al solutiilor de conectivitate disponibile in cadrul unui sistem. Serviciile oferite prin intermediul undelor au un proces de configurare simplu iar activarea serviciilor se face de catre consumator, ducand la modificarea modelului de business traditional de furnizare a serviciilor, si inlocuirea lui cu o activare directa, bazata pe achizitionarea de catre consumator a dispozitivelor mobile respective.

Intel WiMAX Connection 2300 are un consum de energie redus, permitand prelungirea duratei de viata a bateriei si parametri termici scazuti, pentru a putea oferi design-uri de notebook-uri mai mici si mai subtiri.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.