Microsoft Romania a lansat sistemul de operare Windows Vista si editia 2007 a Microsoft Office, versiuni destinate mediului de afaceri, anunta Mediafax. Variantele pentru consumatori individuali vor fi scoase pe piata in termen de doua luni.

"Acesta este cel mai important moment pentru Microsoft Romania din ultima decada si un moment foarte important pentru industria locala de software.
La nivel mondial, ne asteptam ca peste 200 de milioane de utilizatori sa foloseasca unul dintre noile produse, pana la sfarsitul anului 2007", a declarat directorul general al companiei, Ovidiu Artopolescu. Oficialii Microsoft nu au precizat tinta de vanzari de licente pentru cele doua produse software in Romania.

IT&C Altex livreaza calculatoare cu Windows Vista preinstalat

Distribuitorul de electrocasnice si produse IT&C Altex a lansat, in parteneriat cu Microsoft, o linie de calculatoare, sub marca Myria, livrate cu Windows Vista preinstalat.

"Myria va fi dotat din fabricatie cu sistemul de operare Windows Vista, primul produs urmand sa fie disponibil incepand cu saptamana viitoare in reteaua Media Galaxy", a declarat Dan Ostahie, presedintele si directorul executiv al grupului Altex.

Compania detine si o marca proprie de calculatoare, Davio.

Microsoft, cel mai mare producator de software la nivel global, intentioneaza sa lanseze Vista pentru clientii de retail pe 30 ianuarie 2007, la un pret cuprins intre 200 si 400 de dolari.

In primul an de la lansare, Vista va fi instalat pe cel putin 100 milioane de computere la nivel mondial, potrivit unui studiu efectuat de firma de cercetare IDC.
Windows este sistemul de operare folosit de peste 90% din utilizatorii de computere.

Microsoft Romania a realizat, in anul fiscal 2006, incheiat la 30 iunie, venituri in crestere cu 29% fata de exercitiul financiar anterior, si vizeaza o dublare a cifrei de afaceri, in urmatorii trei ani.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.