Nokia si Dell ocupa primele doua locuri in clasamentul celor mai putin poluante companii producatoare de electronice, dar Apple s-a clasat pe ultimul loc, potrivit celei de-a doua editii a ghidului Greenpeace France, publicat ieri de catre asociatia ecologista, relateaza AFP citat de NewsIn.

Nokia si Dell ocupa primele doua locuri in clasamentul celor mai putin poluante companii producatoare de electronice, dar Apple s-a clasat pe ultimul loc, potrivit celei de-a doua editii a ghidului Greenpeace France, publicat miercuri de catre asociatia ecologista, relateaza AFP.

Compania Apple se situa, in august, pe locul 11, in cadrul primului clasament al principalilor 14 producatori de telefoane mobile si de calculatoare, organizat in functie de utilizarea, de catre aceste grupuri, a substantelor chimice periculoase si a practicilor de reciclare a deseurilor electronice.

"Dupa trei luni si contrar evolutiei firmelor concurente, Apple nu a facut nimic pentru a elimina substantele periculoase sau pentru a-si gestiona produsele necorespunzatoare", a declarat responsabilul campaniei "Toxic" a Greenpeace, Yannick Vicaire.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.