Sistemele de operare Windows ocupa o cota de 81,3% din toate calculatoarele de pe piata romaneasca in al treilea trimestru al anului 2006 conform unui ultim studiu IDC

Sistemele de operare Windows ocupa o cota de 81,3% din toate calculatoarele de pe piata romaneasca in al treilea trimestru al anului 2006 conform unui ultim studiu IDC, a declarat ieri pentru NewsIn Calin Mirea, analist la IDC Romania.

Linux si Unix sunt sistemele de operare preferate de 14,6%, respectiv 2,4% dintre utilizatorii romani, iar sistemul NetWare are o cota de doar 1,2%, a declarat ieri pentru NewsIn Calin Mirea, analist la IDC Romania.

Noul sistem de operare Windows Vista este disponibil si pentru companiile romanesti inca din momentul lansarii mondiale a mult asteptatului produs, lansare care a avut loc saptamana trecuta au declarat pentru NewsIn reprezentanti ai Microsoft Romania.

"Vista poate fi procurat oriunde in lume si, evident si in Romania, incepand de azi, 30 noiembrie, insa numai pentru sectorul corporate", au adaugat reprezentantii companiei.

La anul, si in romana

Sistemul de operare Vista si noul Office sunt disponibile numai in limba engleza, urmand ca versiunile in limba romana sa apara la inceputul anului urmator. Lansarea Windows Vista la Bucuresti va avea loc in data de 11 decembrie 2006, au incheiat reprezentantii Microsoft Romania.

Scumpirea produselor Microsoft in piata romaneasca, dupa aderare, ar putea fi compensata prin introducerea noului sistem de operare Windows Vista, care va scadea semnificativ costurile pentru marile companii, a declarat, Tudor Galos, director in cadrul filialei romanesti a gigantului IT.

Caracteristicile tehnice ale sistemului de operare Windows Vista vor diminua anual cu aproxiamtiv 14.000 de dolari pe persoana pierderile cauzate de cautarea ineficienta de date, a adaugat Galos, citand un studiu IDC.

Caracteristica noului sistem de operare este mobilitatea, iar Galos recomanda firmelor romanesti sa se axeze pe achizitionarea de laptopuri si nu pe calculatoare clasice, de birou.

Un studiu Gartner and Forester arata ca eficienta laptopurilor consta in faptul ca, prin mobilitate, un angajat foloseste computerul cu cel putin trei ore mai mult pe saptamana. Mai mult, in Statele Unite si Uniunea Europeana se vand mai mult decat desktopurile (computere de birou).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.