Gigantul internet Yahoo si agentia de stiri Reuters au lansat azi un proiect de jurnalism colectiv, "You Witness", care va permite utilizatorilor internet sa trimita propriile marturii foto si video

"You Witness" este un proiect de "citizen journalism" (jurnalism colectiv sau jurnalism cetatenesc, respectiv continut generat de public), ce va permite utilizatorilor sa-si publice pe internet propriile fotografii si clipuri video. Materialele trimise de utilizatori, care trebuie sa fie legate de evenimente de actualitate, vor fi verificate si autentificate de Reuters, iar apoi vor fi puse la dispozitia companiilor media.

Yahoo intentioneaza sa foloseasca anumite imagini dintre cele trimise de utilizatori pentru a ilustra si completa pachete tematice difuzate pe serviciul de stiri Yahoo News, care in prezent ofera informatii de la furnizori profesionisti de continut precum Associated Press, CNN si Reuters.

"Deja, multi dintre utilizatorii serviciilor noastre, jurnalisti-amatori, creeaza foarte mult continut de calitate", a spus Scott Moore, seful departamentului de stiri si informatii al Yahoo Media Group, citat de Reuters. "Yahoo avea nevoie de un proces mai eficient pentru a colecta si publica fotografii si materiale video de la utilizatori", a adaugat el.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.