Producatorii de terminale si echipamente electronice, impreuna cu operatorii de telefonie si companiile de carduri, dezvolta o tehnologie wireless pentru plata cu telefonul mobil.

In Asia, a face mici plati cu telefonul mobil nu mai este de mult timp un moft, in obisnuinta intrand si accesul in mijloace de transport in comun prin intermediul terminalului. In ambele cazuri avem de-a face cu un cip care stocheaza "portofelul", utilizatorul trecand celularul prin dreptul unui aparat care "citeste" prin unde radio.

Europenii nu se pot lauda cu progrese pe acest segment, dar lucrurile nu vor mai ramane mult timp asa. Cu ajutorul Near Field Communications (NFC), celularul de toate zilele poate "fura" o parte din atributiile portofelului. NFC functioneaza intr-un mod asemanator RFID, operand pe frecventa de 13.56 MHz, distanta de "comunicare" intre telefon si automatul care asigura tranzactia fiind de cativa centimetri.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.