Datorita imbunatatirilor majore aduse masurilor de securitate din Windows Vista, au existat specultatii conform carora sistemul de operare ar putea rula fara a avea instalate programe antivirus si antispyware. Totusi, in urma testelor efectuate de compania Sophos, s-a stabilit ca trei dintre cele mai raspandite aplicatii malware existente in prezent - W32/Stratio-Zip, W32/Netsky-D si W32/MyDoom-O - pot contamina sistemul de operare in anumite conditii. In plus, atacatorii probabil lucreaza deja la aplicatii nocive concepute special pentru a ocoli masurile de securitate Vista.

Utilizatorii ar trebui sa verifice daca solutiile de securitate pe care le folosesc in prezent ofera un nivel de protectie suficient. In cursul experimentelor efectuate, clientul de mail al Windows Vista (aplicatia imbunatatita Outlook) a reusit sa identifice si sa anihileze toate amenintarile - printre care si W32/Stratio-Zip, W32/Netsky-D si W32/MyDoom-O - care se raspandesc prin mesaje mail, dar acestea au putut ocoli masurile de securitate daca s-a folosit un client webmail. Acest aspect va constitui o problema majora pentru companiile care permit angajatilor sa acceseze mesajele mail personale in timp ce sa afla la birou, ca si pentru companiile care folosesc clienti mail oferiti de alti producatori.

Symantec, Trend Micro si CA inca mai lucreaza la solutiile de securitate pentru Vista. In prezent McAfee este singurul producator major de software care a finalizat un produs de securitate pentru Windows Vista.

Absenta unor produse de securitate dezvoltate de principalii producatori este unul dintre motivele pentru care multe companii nu vor putea trece la Windows Vista imediat. Probabil acestia vor finaliza dezvoltarea produselor in primul trimestru al anului 2007, iar specialistii se asteapta la o adoptare la scara larga sistemului de operare Vista abia in 2008.


Despre autor:

Sursa: Gecadnet.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.