Grupul de software Microsoft Corp se asteapta ca pirateria, care cauzeaza companiei pierderi de miliarde de dolari anual, sa se reduca odata cu lansarea pe piata a noului sistem de operare Windows Vista si a suitei Office 2007,a declarat directorul executiv al firmei, Steve Ballmer, conform Reuters citat de NewsIn.

Microsoft a lansat in cursul zilei de joi versiunea Windows Vista pentru companii, aceasta lansare reprezentand prima imbunatatirea majora a seriei de sisteme de operare Windows in ultimii cinci ani, care este prezenta pe cel putin 90% din calculatoarele din lume.

Intr-un interviu, Ballmer a precizat ca peste 20% din sistemele Windows folosite momentan in lume sunt piratate si Microsoft incearca sa reduca aceasta cifra cu ajutorul unui nou sistem de autentificare al Windows Vista si Office 2007.

In cursul ultimului trimestru, divizia de software a Microsoft, in cadrul careia cea mai mare importanta o are sub-diviziunea ce se ocupa de dezvoltarea sistemmului de operare Windows, a inregistrat vanzari ce au generat venituri de 3,3 miliarde de dolari din totalul de 10,8 miliarde de dolari obtinute de companie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.