Aderarea la Uniunea Europeana creste preturile Aderarea la Uniunea Europeana va duce la "alinierea" preturilor, raportat la nivelul tarilor membre. In cele mai multe cazuri este vorba de scumpiri, lucru care va afecta si produsele software

Lansarea sistemului de operare Windows Vista coincide, pentru utilizatorii de computere din Romania, cu aderarea la Uniunea Europeana. Varianta business pentru Vista s-a lansat ieri, in timp ce versiunile home user vor ajunge in retail in luna ianuarie din 2007. Inainte de lansarea noului sistem, oficiali Microsoft Romania au anuntat faptul ca, dupa aderare, preturile produselor sale vor creste cu pana la 30%, urmand sa se alinieze la nivelul celor din tarile membre. Pana in acest moment, Microsoft distribuind in Romania produse la preturi cu 25%-30% mai mici decat pe pietele UE. calculatoare mai scumpe? Va duce acest lucru la o scumpire a pretului de achizitie pentru un computer?

"Nu cred ca este cazul sa discutam despre o scumpire directa care se reflecta in pretul catre utilizatorul final, in prima parte a anului", spune Mihai Marin, retail manager Depozitul de Calculatoare.

"Avem totusi in vedere o mai mare atentie pe integrarea de software in regim OEM, pretul fiind mai redus decat in varianta de licenta full", spune reprezentantul. Reprezentantii Altex ne-au declarat ca va fi o scumpire a sistemelor, fara sa ofere, deocamdata, mai multe detalii. Reprezentantii Flamingo si Ultra Pro au refuzat sa comenteze acest aspect.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.