Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor, a transmis scrisori catre Credit Suisse First Boston si CA~IB Corporate Finance Beratungs privind anularea, cu acordul partilor, a contractelor incheiate pentru listarea la Bursa de Valori Bucuresti a companiei Romtelecom si, respectiv, privatizarea SN Radiocomunicatii, conform unui comunicat al MCTI

Potrivit MCTI, acest contract a fost in vigoare, dar nu a intrat in derulare. Solicitarea ministrului a fost trimisa joi, printr-o scrisoare, conducerii Credit Suisse First Boston, care a fost invitata la Bucuresti pentru o discutie la cel mai inalt nivel. "Am initiat acest demers deoarece listarea la Bursa a actiunilor Romtelecom este un proces care nu poate avea loc fara deplina incredere a potentialilor investitori. Orice urma de indoiala cu privire la derularea acestuia poate afecta serios oferta publica initiala, iar statul roman risca sa esueze in atingerea obiectivului sau de maximizare a profitului. In cazul in care reprezentantii CSFB vor fi de acord cu propunerea noastra, procesul de selectie va fi reluat conform procedurilor legale", a declarat ministrul Zsolt Nagy.

Tot joi a fost inaintata catre conducerea CA~IB Corporate Finance Beratungs Ges.m.b.H. o scrisoare cu privire la contractul privind serviciile financiare pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de statul roman la SNR, care este in vigoare, dar nu si in derulare, propunandu-se amanarea intrarii acestuia in derulare pana la clarificarea situatiei existente. Oficialii CA~IB sunt, de asemenea, asteptati la discutii pe aceasta tema la cel mai inalt nivel.

Contractul de consultanta pentru listarea Romtelecom a fost semnat la inceputul lunii august de catre Zsolt Nagy si reprezentantii consortiului format din banca de investitii Credit Suisse First Boston si IEBA Trust. Contractul de consultanta prevedea un termen de 12 luni pentru efectuarea procesului de verificare de catre consortiu, precum si pentru verificarea conditiilor de piata existente. Consortiul urma sa incaseze un comision de 1,22%, din valoarea actiunilor Romtelecom listate, comision care se ridica la 1,45% dupa adaugarea TVA si a altor taxe.

La sfarsitul lunii noiembrie, MCTI si consortiul format din CA~IB Corporate Finance si firma de avocatura Musat&Asociatii au semnat contractul privind furnizarea de servicii de consultanta financiara privind privatizarea SN Radiocomunicatii. Demersurile de anulare a contractelor au venit dupa ce procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de adjunctul sefului OPSPI din MEC, Mihai Dorinel Mucea, pentru savarsirea unor infractiuni care aduc atingere securitatii nationale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.