BRAT sustine ca 43,5% din populatia urbana detine PC-uri, insa doar 15% sint folosite de adulti

Un indice de 55,3% din populatia urbana din Romania foloseste calculatorul, 24,6% din acest procent utilizindu-l de acasa, potrivit declaratiilor presedintelui Asociatiei Producatorilor si Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologie a Informatiei si Comunicatiilor (APDETIC), Valentin Negoita.

Potrivit unui studiu national de audienta, realizat de Biroul Roman de Audit al Tirajelor (BRAT), 23,6% dintre utilizatorii calculatorului il deschid in fiecare zi, iar un indice de 9% il deschid de trei-cinci ori pe saptamina. In ceea ce priveste dotarile cu calculatoare, 43,5% dintre cei 9.000 de respondenti care au participat la realizarea studiului au calculatoare personale. 20,6% din numarul calculatoarelor sint folosite de copii, iar 15% de adulti.

Referitor la intentia populatiei de a achizitiona un PC, studiul BRAT a relevat ca 4% dintre respondenti intentioneaza sa achizitioneze calculatoare in viitorul apropiat. "Ne aflam inca sub media tarilor din Uniunea Europeana. Exista inca multe ministere care comunica tot prin fax si nu detin calculatoare si echipamente moderne", a declarat Valentin Negoita.

Nagy: Trebuie sa accesam banii UE

Romania va putea accesa, pina la sfirsitul anului 2013, fonduri europene in valoare totala de 336 de milioane de euro pentru finantarea proiectelor IT&C, a declarat ieri ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy.

"Bani pentru finantarea proiectelor din acest domeniu exista, dar avem dificultati in privinta mentalitatii. Romania nu va primi fonduri, ci va trebui sa le acceseze. Trebuie sa pregatim deci proiecte pentru atragerea acestor bani", a afirmat Nagy, citat de MEDIAFAX.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.