O revista pentru copii cu varste de circa 10 ani se vindea impreuna cu un CD multimedia ce contine jocuri foarte violente. Parintii si psihologii sunt revoltati de natura mesajelor acestor jocuri, insa de la redactia revistei nu se poate obtine nici un punct de vedere.

Scenarii violente cu bombe sau teroristi au devenit subiectul unor jocuri pentru PC ce au ca public-tinta copiii sub 10 ani. Revista Joaca-te, care se prezinta ca fiind "o revista pentru generatia mica", se vindea, cel putin pe tarabele din Suceava, impreuna cu un CD multimedia ce contine 20 de jocuri pe calculator, la pretul de 14,99 lei.

MESAJE

Continutul unei bune parti din acele jocuri i-a ingrozit pe parintii, care au sperat ca le vor face o surpriza placuta celor mici. Copiii trebuie sa detoneze bombe in preajma a cat mai multi oameni, punctajul fiind in functie de numarul victimelor, sau sa omoare pisici pe care sa le infiga in tepe. In alte jocuri micutii sunt solicitati sa conduca spre casa betivi care de-abia se pot tine pe picioare sau primesc sfaturi care ii indeamna sa nu se streseze cu scoala si sa invete sa joace alba-neagra. Recompensele pentru cei care obtin performantele de a trece la niveluri superioare sunt la fel de bizare pentru un copil de numai 10 ani: premiul consta in cateva pahare cu bere.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.